KUPUS

Ocena korisnika:   / 15
NajlošijeNajbolje 

HIBRIDI KUPUSA

HIBRIDI KUPUSA

PAREL F1

PAREL F1

Rani kupus, svjetlo zelene boje. Dužina vegetacije oko 60 dana, prosječne težine glavice 1 -1.5 kg. Preporučeni sklop za ovaj hibrid je 60 000 biljaka po ha. Preporučuje se za proizvodnju kako na otvorenom polju tako i u zaštićenim prostorima , a namjenjen je za potrošnju u svježem stanju. 

CEROX F1

CEROX F1

Ovaj hibrid se odlikuje pljosnato okruglim glavicama težine 2-2.5 kg, i vegetacijom 79 dana. Zahvaljujući snažnom korijenovom sistemu dobro podnosi stresne uslove rasta i razvoja. Visoko je otporan prema Fusariumu i Xantomonasu. Preporučuje se za ljetnju potrošnju, prvenstveno za prodaju u supermarketima i pijacama, a može se koristiti i za peradu.
Preporučena gustina sadnje je 50 – 60 000 biljaka po ha.

 

 

PARADOX F1

PARADOX F1
Veoma kasni i vrlo prinosan kupus otporan na fuzarijsko uvenuće koga karakteriše mogućnost veoma dugog skladištenja. Glavice su okrugle, tankog lista i malog unutrašnjeg orijena.
Ovojno lišće je sivo-zelene boje i glatko. Namjenjen je za potrošnju u sviježem stanju. Dužina vegetacionog perioda 141 dan od presađivanja. Težina glavica se kreće u rasponu 3-5 kg. Otporan na fuzarijsko uvenuće.

 

 

 

 

 

 

TIARA F1

TIARA F1

 

 

Tiara je novi hibrid vegetacije oko 60 dana. Izuzetne otpornosti na procvjetavanje. Sve biljke ujednačeno rastu i dospjevaju. Glavice su težine do 2kg, u zavisnosti od gustine sadnje. Veoma je otporan na pucanje. Izrazito okruglih glava.

 

 

 

FARAO F1

FARAO F1

 

Novi hibrid okrugle glave, izrazite zelene boje. Dužina vegetacije 63 dana. Rezistentan na Fusarium, i vrlo otporan na pucanje. Preporučena gustina sadnje 55 000 biljaka/ha

 

 

 

 

SINTEX F1

 SINTEX F1

 

 

 

 

 

 

Bajonet F1

BAJONET F1

tekst u pripremi

 

 

 

 

 

 

FIELDWINNER F1

FIELDWINNER F1

Srednje rana sorta plosnato okruglih glavica, tankih listova. Dobro podnosi sušnije uslove za rast. Za kišeljenje i za svežu potrošnju. Glavice težine od 2-3 kg.

Vegetacija 90dana

Sadi se na rastojanje 65*40