LUK

Ocena korisnika:   / 13
NajlošijeNajbolje 

 

HIBRIDI CRNOG LUKA

 

HIBRIDI CRNOG LUKA

TALON F1

TALON F1

Jedan od najtraženijih i najprinosnijih hibrida luka na našem tržištu. Izuzetno dobro podnosi dugotrajno skladištenje. Boja ljuske je bronzano-smeđa, a po čvrstoći ljuske spada u sami vrh hibrida na tržištu. Ovo je srednje rani hibrid sa dužinom vegetacionog perioda od 115 dana.

 

MANAS F1

MANAS F1

Izuzetno visoko prinosan hibrid luka. Vrlo je prilagodljiv na različite vrste tla i klime. Ima vrlo dobru čvrstoću ljuske. Vrlo dobro podnosi skladištenje. Boja ljuske je tamno-smeđa.
Dužina vegetacije za ovaj hibrid iznosi 115-120 dana. 

LEGEND F1

LEGEND F1

Srednje kasni hibrid dužine vegetacije oko 125 dana. Lukovice su žutosmeđih ovojnih listova, ujednačeno okruglog oblika i dobre krupnoće. Ovojni listovi su čvrsti. Ima veoma dobro razvijen korijenov sistem koji mu omogućava dobar rast i razvoj i u nešto ekstremnijim uslovima gajenja Osjetljiv je na bolesti lista i na uzgoj u vlažnim uslovima. U sušnim godinama ako se ispoštuju sve preporučene agrotehničke mjere može postići ekstremno visoke prinose. Pravilno uskladišten vrlo dobro se čuva kroz duži vremenski period.

VELASCO F1

VELASCO F1

Ovaj hibrid odlikuje vrlo visok prinos krupnih lukovica. To je hibrid za kasnu proizvodnju, dužina vegetacije iznosi 127-130 dana. Otporan je na sušu i bolesti korijena. Ima vrlo dobru čvrstoću ljuske koja je tamno smeđe bronzane boje.
Odlično podnosi skladištenje.