Uranus


 

Naziv

Uranus


Proizvođač

GALENIKA FITOFARMACIJA


Nesistemični akaricid sa kontaktnim djelovanjem za suzbijanje grinja u voćarstvu i povrtarstvu


AKTIVNA MATERIJA: etoksazol 110 g/l preparata
FORMULACIJA: koncentrovana suspenzija (SC)


PRIMJENA:
- jabuka - za suzbijanje običnog paučinara (Tetranychus urticae) i crvene voćne grinje (Panonychus ulmi), u vreme polaganja jaja i pojave larvi, u količini od 0,5 l/ha (5 ml
na 100 m2). Utrošak vode: 1000 l/ha (10 ml na 100 m2)
- jagoda, tikva, bundeva, tikvica, dinja, lubenica i malina - za suzbijanje običnog paučinara (Tetranychus urticae) i atlanskog preglja (Tetranicus turkestani), u vrijeme  pojave prvih pokretnih formi, u količini od 0,5 l/ha (5 ml na 100 m2). Utrošak vode u zasadima maline i jagode: 300 do 600 l/ha (10 ml na 100 m2), u ostalim kulturama 200 do 400 l /ha)

NAPOMENE:
U cilju proširenja djelovanja na sve razvojne stadijume može se kombinovati sa akaricidima koji prevashodno djeluju na adulte kao što je akaricidi na bazi abamektina. Na ovaj način se sprječava prenamnoženje i preklapanje različitih razvojnih stadijuma I generacija grinja.
Optimalno vrijeme primjene Uranusa u zasadima jabuke je u proljeće početkom piljanja larvi iz zimskih jaja. Nakon aplikacije Uranus ima sposobnost vezivanja za parenhim lisnog tkiva čime se obezbeđuje dug period delovanja tokom piljanja larvi. Maksimalan broj tretiranja u toku godine: jednom, na istoj površini u toku vegetacije.

KARENCA :

- jabuka -14 dana
- malina - 3dana
- tikva - 3 dana
- bundeva - 3dana
- dinja - 3dana
- lubenica - 3dana

PAKOVANJE:

50 ml, 300 ml, 1L