O namaPROFESIONALNI PRISTUP POLJOPRIVREDNOJ PROIZVODNJI

 

Kompanija GOLIĆ TRADE d.o.o. je osnovana 1993. godine, sa osnovnom djelatnošću prometa svih repromaterijala neophodnih za poljoprivrednu proizvodnju. 
Za proteklih 30 godina preduzeće GOLIĆ TRADE je izraslo u ozbiljan privredni subjekat i postalo lider na tržištu Bosne i Hercegovine kada se govori o uvozu i distribuciji sredstava za zaštitu bilja, sjemenske robe, mineralnih i organskih djubriva, biocida, sistema za navodnjavanje, poljoprivredne mehanizacije, opreme za plastenike te mnogih drugih proizvoda bez kojih je savremena poljoprivredna proizvodnja u ovom momentu nezamisliva. 
Vodeća pozicija GOLIĆ TRADE-a se posebno ogleda u distribuciji sjemena (ratarskih i povrtarskih kultura) u kojoj naše preduzeće učestvuje sa više od 35%, kao i distribuciji sredstava za zaštitu bilja kojom pokrivamo više od 25% tržišta Bosne i Hercegovine. 
Osim po širokom asortimanu i kvalitetu proizvoda koje distribuiramo, u proteklom periodu smo postali poznati i po dobro organizovanoj, brzoj i besplatnoj dostavi do svakog mjesta u Bosni i Hercegovini. Vozni park od 25 kamiona i 35 manjih dostavnih vozila je garant da robu možemo dostaviti na svaku adresu najkasnije 48 sati nakon narudžbe. 
GOLIĆ TRADE obavlja aktivnosti na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, a cjelokupan promet se odvija kroz 3 veleprodaje, 8 agrocentara i 14 poljoprivrednih apoteka.

Pored uvoza i distribucije svih repromaterijala potrebnih za poljoprivrednu proizvodnju, od 2013. godine u okviru GOLIĆ TRADE-a počinje sa radom i fabrika stočne hrane GOLMIX koja se bavi proizvodnjom super koncentrata i gotove stočne hrane za sve vrste i kategorije domaćih životinja. Pokretanjem vlastite fabrike stočne hrane otvorena je mogućnost još veće saradnje sa poljoprivrednim proizvodjačima kroz mogućnost ugovorene proizvodnje, na način da im obezbijedimo potrebne repromaterijale za proizvodnju, a da nakon žetve ili berbe od njih otkupimo proizvedeni merkantilni kukuruz, pšenicu, soju ili suncokret. 

Kompanija GOLIĆ TRADE zapošljava 260 radnika od kojih više od 1/4 čine visoko obrazovani radnici – tačnije 60 diplomiranih inženjera poljoprivrede, dva magistra agronomskih nauka, jedan doktor agronomskih nauka i 4 diplomirana ekonomista, zahvaljujući čijem je predanom radu kao i viziji koju su imali osnivači i vlasnici firme preduzeće postalo nezaobilazan faktor kada je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji u BIH. 

GOLIĆ TRADE je posebnu pažnju posvetio svom stručnom timu od 50 specijalista za tehnologiju proizvodnje, zaštitu i ishranu biljaka i životinja, kroz razna usavršavanja u inostranstvu zajedno sa svojim ino-partnerima, kako bi do poljoprivredih proizvođača u BIH donijeli vrhunske svjetske tehnologije u proizvodnji.

S obzirom da je tržište poljoprivrednih proizvoda sada globalizovano i da cijene diktira svjetska berza, od samog početka proizvodnje bitno je posvetiti veliku pažnju svakom segmentu, počevši od pravilnog izbora sorte ili hibrida, te pravovremene sjetve, izbalansiranog đubrenja i navodnjavanja i naravno izbora najefikasnijeg sistema zaštite biljaka. Za sve ovo naš stručni tim je poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganju 24h dnevno kako bi im pomogao u ostvarivanju što većih prinosa.