FAZOR


 

Naziv

FAZOR


Proizvođač

UPL


Sistemični regulator rasta u usjevima luka, krompira i duvana.

AKTIVNA MATERIJA: maleinski hidrazid 600 g/kg
FORMULACIJA: vodorastvorljive granule (SG)

PRIMJENA:

- FAZOR se koristi kao sistemični regulator rasta u usjevima:
- luka - u količini/koncentraciji primjene od 4,0 kg/ha uz utrošak vode od 300 do 600 L/ha. Primjenjuje se kada kada lišće počne odumirati (10-30% lista uvenulo, ali je još uvijek zeleno), otprilike 2 sedmice prije vađenja.
- bijelog luka u količini/koncentraciji primjene od 4,0 kg/ha uz utrošak vode od 300 do 600 L/ha. Optimalni period primjene kada su listovi još zeleni, tek prije nego što počnu žutiti, otprilike 2 sedmice prije berbe.
- krompira u količini/koncentraciji primjene od 5,0 kg/ha uz utrošak vode od 300 do 600 L/ha. Primjenjuje se u periodu kada su krtole krompira veličine najmanje 25 mm i najmanje 3 sedmice prije desikacije.
- duvana u količini/koncentraciji primjene od 3,94 - 4,54 kg/ha uz utrošak vode od 700 do 800 L/ha. Primjenjuje se 24 časa nakon zakidanja zaperaka (kada je većina biljaka u fenofazi punog cvjetanja, 7 dana nakon faze pupoljaka). Lišće za žetvu mora biti najmanje 15-20 cm dužine.

NAPOMENE:

U usjevima luka i krompira primjenjuje se traktorskim prskalicama, dok u usjevu duvana može se vršiti tretiranje i leđnom prskalicom. Utrošak radne tečnosti zavisi od gajene biljke i raspoložive mašine za zaštitu bilja. Maksimalno se može primjeniti 1 (jednom) u toku vegetacije na istoj površini.

KARENCA:

-krompir – 21 dan
-luk – 7 dana

PAKOVANJA:
5 kg